Inspiration og værktøjer til valg af plakater

kvinde der ønsker hjælp til at vælge billeder til sin billedvæg

BRUG FOR HURTIG HJÆLP?

Orker du ikke selv, at sammensætte plakaterne? Tag det roligt - vi har snydt og sat nogen sammen i forvejen. Dem kan du vælge som de er, eller bruge som inspiration.

Se vores mange forslag

 

Eller skriv til niels.kliim@plakatfar.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få 10% rabat på dine første plakater

Alle kan få brug for lidt inspiration, og måske endda til lidt hjælp når der skal vælges plakater til din boligindretning. Vi har lavet række sjove og inspirerende værktøjer, samt skrevet en del artikler, der helt sikkert vil kunne hjælpe dig på vej, og få skruet op for din kreative hjernehalvdel. På den måde er du bedre rustet til næste gang du skal på jagt efter plakater til dine vægge. Måske bliver du oven i købet inspireret til at komme i gang med det samme. Uanset hvad så håber vi at du kan bruge vores værktøjer.

Har du brug for hjælp til, at vælge eller sammensætte plakater, må du endeligt henvende dig til os - det koster ikke noget 😁
Skriv til niels.kliim@plakatfar.dk

 


2. Farvevælgeren

3. Årstidsvælgeren

4. Mood Cloud (Humørvælgeren)

5. Hvilken farve er du?

6. Prøv vores rammer på dine plakater

7. Bliv klog på plakat- og rammestørrelser

8. Få eksperttips til at lave en billedvæg

9. Få ideer til sammensætning af plakater


Introduktion

Lad det være sagt med det samme - der er mange måder at vælge plakater og sammensætte billeder på. Der findes ikke noge forkert måde, så længe du selv er tilfreds med resultatet. Vi ved dog fra mange af vores kunder, at det ind imellem kan være lidt af en mundfuld, at vælge plakater. Særligt hvis du er i gang med, at sammensætte flere plakater. Med vores værtøjer og artikler ønsker vi, at give dig fifs og tips, der gør dig i stand til, at tage det endelige valg af motiver og farver, på en hurtig og sikker måde.


 

 

#2

Farvevælgeren

 

rød prik brun prik
gul prik
grøn prik
blå prik
violet prik
lyserød prik grå prik sort-hvid prik

 

Med farvevælgeren finder du let plakater, der passer sammen i farver og nuancer. Det kan være du leder efter plakater til soveværelset, som du lige har malet i en ny farve. Det kan også være at du har fået lyst til, at lave en billedvæg, hvor temaet er en bestemt nuance. Eller du starter på bar bund, og bare har lyst til at friske dit lidt slidte boliginteriør op med et par plakater til stuen. Uanset hvad er der meget hjælp at hente med farvevælgeren. Det er bare at komme i gang med at klikke på de forskellige farver, og lade dig inspirere.

Om du er til en typisk nordisk indretning, hvor minimalisme og afdæmpede farver præger de flotte plakater, eller om du er til de mere farverige plakater, så finder du dem alle sammen, efterhånden som du klikker dig frem.

 


 

 

#3

Årstidsvælgeren

 

Forår Sommer
Efterår Vinter

Med årstidsvælgeren kan du finde inspiration og ideer til indkøb af plakater, posters, billeder og motiver fra de fire årstider. Vi har mange kunder, der bruger årstiderne som tema til en billedvæg, og til det brug er årstidvælgeren meget handy.

De plakater der hovedsaligt indgår i samlingerne med årstider er meget naturligt, hovedsaligt fra vores store udvalg af natur plakater. Her finder du både moderne plakater og trendy plakater hjemmet, som du forhåbentligt kan have lyst til, at have hængende.

Ud over at du kan vælge mellem sort-hvide plakater og farverige plakater, så kan du også vælge vores plakater og posters i mange forskellige størrelser. På den måde kan du altid finde en plakat eller poster, der passer til netop det rum den skal hænge i. En plakat til stuen vælger man ofte i en noget større plakat størrelse, end eksempelvis plakater til badeværelset.

 


 

 

#4

Mood Cloud (Humørvælgeren)

 

mood-cloud et redskab til at vælge plakater efter humør

 

Med vores Mood Cloud har du mulighed for, at lade dig inspirere af dit humør, af farver, af stemninger, af byer, af planter og så videre. Lad dine øjne vandre hen over knapperne, og gå på opdagelse i det der inspirerer dig.

Du kan roligt kigge løs, for uanset hvor du skal hænge dine plakater, kan du altid finde en plakat størrelse der passer til netop din væg og din boligindretning. Skal du bruge en køkken plakat, plakater til entreen skal du måske købe vores mindre plakater. Er det plakater til stuen kan det være du skal investere i vores store plakat 70x100 eller 50x70 cm.

 


 

 

#5

Hvilken farve er du?

 

hvilken farve knytter sig til din personlighed

Der findes meget mere eller mindre dokumenteret videnskab omkring personligheder og hvilke farver der knytter sig til dem. Hvor meget der er sandt og hvor meget vi blot er blevet enige om er rigtigt, skal vi lade være usagt. Vi har samlet en række af de mest gængse opfattelser af, personlighedstyper og farvers betydning her for. Om ikke andet så er det altid meget sjovt at se, hvilke farver der passer til en selv. Det kan jo være en måde du beslutter dig for hvilken farveskala, dine næste plakater skal vælges ud fra.

 

Læs mere om din personlige farve

 


 

 

#6

Vælg rammer til dine plakater

 

hos plakatfar kan du få billig indramning

Du kan over alt i vores online butik, prøve alle plakaterne med rammer på. Det gælder både på kollektionssiderne og på produktsiderne. På den måde syntes vi, du får den bedste ide til, hvordan dine endelige plakater kommer til at se ud.

Hos Plakatfar kan du få dine nye plakater leveret indrammet, og det er oven i købet billigt. Du sparer op til 40% på rammerne, hvis du køber plakater og rammer sammen. Selve indramningen er gratis. På den måde kan du hænge dine plakater op, straks ved leveringen. Du slipper altså for, at stå og bakse med plakater og rammer, hvilket kan være lidt bøvlet - især med de større størrelser.

 

Se her hvor billigt du får indramningen

 


 

 

#7

Få styr på størrelserne

 

se forskellige størrelser plakater fra plakatfar

Ind imellem kan det føles som om, at plakater kan købes i et utal af størrelser, men sådan forholder det sig heldigvis ikke i virkeligheden. Papir og print kan naturligvis laves i alle tænkelige formater, men man er alligevel enedes om en lang række standardstørrelser. Ellers ville det heller ikke være muligt, at sælge billige rammer, da de ellers skulle håndlaves alle sammen.

Hos Plakatfar kan du købe alle motiver i mange størrelser, og vi har naturligvis rammer, der passer til alle vores plakatstørrelser. Du kan se alle vores plakater her.

 

Bliv klogere på størrelserne

 


 

 

#8

Hvordan laver man en billedvæg?

 

eksempel på en billedvæg med plakater fra plakatfar
Går du og drømmer om at skabe en billedvæg? Hvis du gør, så har vi samlet en række smarte tips og tricks fra eksperter, du frit kan benytte. Her finder du både eksempler på, hvordan du arbejder med temaer, ligesom du får ideer til, hvordan du får styr på de mange billeder - inden du hænger dem op.

 

Kom i gang med din egen billedvæg

 


 

 

#9

Hjælp til valg af plakatsæt

 

eksempel på et plakatsæt med plakater fra plakatfar

For at hjælpe dig på vej med dine valg af plakater, har vi lavet en lang række eksempler med plakater sat sammen på forskellige måder. Her finder du eksempler med både 2, 3 og flere plakater sat sammen, ligesom du finder forskellige genrer.

Prøv at tjekke siden ud. Nogen kunder vælger at købe de plakatsæt vi viser på billederne, mens andre lader sig inspirerer, og skifter måske en enkelt eller to plakater ud.

Du finder også en række skabeloner til sammensætninger af flere plakater. Herunder kan du se eksempler på sådanne skabeloner. Det er bare tage for sig af eksemplerne.

 

Få inspiration fra vores plakatsæt

 


 

Størrelser

Trenden går mod større og større plakater til husets vægge, men det er ikke altid at stor er lig med godt. Vi sælger efterhånden mange 70x100 cm plakater, og sågar også en del plakater på 100x140 cm. Begge størrelser kræver dog sit rum og sin væg, da de begge er temmeligt store. Den sidste endog meget stor. Når det er sagt, så er der ikke tvivl om, at en stor plakat, placeret på det rigtige sted, kan give dit rum et eksklusivt og elegant løft.

Husk på at langt de fleste danske værelser og stuer har en lofthøjde på omkring 250 cm. Hænger du en 100 cm plakat op her, er der kun 125 cm væg tilbage, der skal fordeles oven over og neden under. Alt er smag og behag, men hænger du dine plakater for tæt på loftet, kan hele rummet komme til, at virke lidt presset og lavloftet.

Hvis du gerne vil have store plakater, så er 50x70 cm, måske i virkeligheden store nok? Du kan evt. prøve at finde et stykke papir, der har næsten samme størrelse, som du hænger på væggen. Sætter du 2 sider fra Politiken sammen, har du ca. størrelsen 52x72 cm. I det hele taget kan det være en god ide, hvis du prøver dig frem med papir eller pap ind til du har fundet den størrelse, der passer til din væg.

Hos os kan du købe næsten alle plakater og motiver i mange størrelser. På den måde er det ikke størrelsen af din væg, der afgør, hvilket motiv du kan vælge.

Du kan læse mere om plakatstørrelser her

Farver

Hvor der er en hvis begrænsning på de standardstørrelser, som plakater leveres i, så er der ingen begrænsninger i den mængde farver, motiverne leveres i. For nogen er det skønt, og de er overhovedet ikke i tvivl om hvilke farver de ønsker, mens det for andre er en stor udfordring, der gør det svært at vælge.

Mange er lidt usikre, når det kommer til sammmensætning af farver. Som udgangspunkt er det svært at gøre noget forkert, hvis du holder dig til få farver. Du kan tage udgangspunkt i de farver, der ellers er i rummet. Det kan være en vægfarve, møblernes farver, en markant vase, et maleri eller andet. Du kan herefter enten fortsætte i den samme farve og dermed understrege den, eller du kan gå i et par andre retninger.

Nogen arbejder med komplementærfarver. Det er farver, der ligger diamentralt modsat på farveskalaen. Eksempelvis er blå og orange/gul komplementære farver, og det er nok derfor, at billeder med gul himmel over blå landskaber er så tiltrækkende.

Et andet, simpelt men effektivt, trick er at finde et maleri fra kunstens verden, hvor du er glad for farverne. Herefter er det bare at vælge plakater med farver i de samme nuancer. På den måde vil dine farvevalg fremstå som de er gjort af en ekspert - og det er de jo egentligt også. Hos os kan du finde plakater i mange forskellige farver.

For at du lettere kan finde rundt i vores store udvalg, har vi lavet et lille værktøj, vi kalder "farvevælgeren".

Flotte plakater og posters i høj kvalitet

Uanset hvilken poster eller plakat størrelse du vælger og uanset hvilket plakat motiv du vælger, så vil du altid modtage en plakat printet i høj kvalitet på lækkert 230 gr. plakat papir, med en flot mat overflade. Det kraftige papir sikrer at dine nye plakater ikke begynder at krølle, efter du har hængt dem op på dine vægge, i rammer. Den matte overflade sikrer at du får plakater med klare farver og dybe toner i skyggerne.

Om du køber dine plakater i ramme eller i rulle, så bliver de pakket forsvarligt ind, så der ikke sker noget med forsendelsen under vejs. Leveringen er gratis til alle adresser i Danmark.

Vores kunder er mega glade for os, og det er vi naturligvis utroligt stolte over, særligt fordi vi bryster os af, at leverer tårnhøj kundeservice. På Facebook har vi opnået 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ og vi bestræber os hver dag på, at bevare den karakter.