RABAT: 2 billeder 15% - 3 billeder 20% - 4+ billeder 25%

rabatten gælder billeder. Rammer er altid billige ved samkøb!

TILBUD: 15% på ALLE Fotoplakater & 15% på ALLE Kunstplakater

farvers betydning for personlighedstyper
Tilbage til blog

Farvesymbolik og farvers betydning

plakater illustrerer farvesymbolik og farvers betydning

Personlighedstyper og farve betydning

Farvesymbolik fylder en del i vores hverdag, uanset om vi er bevidste om det, eller ej. Vi har alle sammen nogen farver vi bedre kan lide, end andre, og heldigvis findes der så mange farver, at der er nok til os alle sammen. Om farvernes betydning er vigtig? Det kommer nok an på situationen. Leder du efter farver til dine vægge der hjemme, eller er du på jagt efter plakater og billeder til væggen, så har farve betydning ikke relevans. Med mindre det er noget du går op i.

Men man ved at farver kan påvirke mennesker forskelligt, så derfor arbejder man i nogen sammenhænge, meget med farvesymbolik og farvers betydning. Eksempelvis arbejder man i fængsler med farver, der har beroligende evner.

Farvesymbolik og farve betydning møder vi i øvrigt hver dag. Du er ikke i tvivl om, at rød betyder stop og grøn betyder kør, eller fortsæt. Blå står for det sikre, konservative og seriøse, hvorfor mange store firmaer og selskaber bruger blå i deres logoer. Tænk bare på Danske Bank, Novo Nordisk eller Facebook.

Så der ligger faktisk videnskab til grund for farvers betydning, når farverne bruges i design, indretning og kunst. Der er nok knap så meget videnskab bag, når farvesymbolik knyttes til personlighedstyper. Der ser dog ud til, at være en hvis enighed omkring tildelingen af menneskelige egenskaber, til de forskellige farver.

Vi har herunder forsøgt at samle de mest gængse opfattelser af farve betydning ved, at gennemgå hvilke farver, der knytter sig til en bestemt personlighed.

Hvilken farve passer til mig?

Rød symbolik:

Farvesymbolik og egenskaber: Eventyrlysten, direkte, lidenskabelig.

Du elsker spænding og afslapning er ikke på din dagsorden. Du kan godt have en tendens til, at være dominerende, til gengæld er du selv meget hårdtarbejdende, og kan bedst lide at sige tingene lige ud. Du har behov for, at være i kontrol, men Ind imellem bør du dog nok kigge lidt indad, og være en anelse mere selvreflekterende.

At kalde dig ekstrovert er faktisk en underdrivelse. Du er intens og impulsiv og med dit optimistiske sind, befinder du dig perfekt i nuet. Du elsker at være festens omdrejningspunkt, og du elsker at lære nye mennesker at kende. Du har altid antennerne ude, og udstråler en stærk energi, og skilter gerne tydeligt med dine følelser. Din intense karakter er også årsag til din store erotiske lyst, og så nyder du at være populær.

Orange symbolik:

Farvesymbolik og egenskaber: Social, loyal, omsorgsfuld

Du er grundlæggende et godt menneske. Dine sociale kompetencer er på et meget højt plan, hvilket dine venner og familie nyder godt af. Du elsker at være sammen med mennesker og socialisere med dem og gør en indsats for, at blive accepteret og respekteret. Du er energisk og produktiv, og på grund af dit positive sind, har du let ved at få andre til at give en hånd med.

Du er en ukuelig optimist, der altid er overbevist om, at der vil ske noget godt. Du elsker at være sammen med andre mennesker, og har perfektioneret det, at være til stede i nuet. Du er altid dejlig at være i nærheden af, og derfor er eksempelvis teambuilding, som skabt til dig. Uanset hvad livet bringer, bukker du ikke under eller går i panik.

Gul symbolik:

Farvesymbolik og egenskaber: Kreativ, optimistisk, indsigtsfuld

Du er meget kreativ og elsker at tilegne dig ny viden, som du meget gerne deler med andre. I din kreativitet arbejder du gerne ud fra rationelle logiske tankerækker. Du er en ukuelig optimist og ser altid glasset som halvt fyldt. Hvor andre måske stoppes af ubeslutsomhed, bringer din spontanitet og vilje til at tage handling, dig et skridt foran de andre.

Mennesker, hvis personlighedsfarve er gul, er ikke typisk store festfolk. Du er ikke den store festabe, men foretrækker mindre sammenkomster, hvor du kan engagere dig med alle andre. Du er finurlig og værdsætter andres skøre og excentriske sider. Du tilgiver let fejl, og er en håbløs romantikker der har svært ved at bryde bånd til andre. Når du åbner dit hjerte, er det alt eller intet.

Grøn symbolik:

Farvesymbolik og egenskaber: Rolig, imødekommende, loyal

Du er afslappet og fredfyldt og du er kendt for dine positive energier, og der er ikke meget der kan bringe dig ud af balance. Dit liv er centreret om, at opnå maksimal afslapning og du investere gerne din tid i mindfulness og yoga. Konfrontation er ikke en del af din livsstil. Du foretrækker, når problemer løser sig selv eller kræver minimalt indsats fra din side. En gang imellem springer du over, hvor gærdet er lavest.

Du er loyal og ærlig overfor andre, og du betragter dit omdømme som en vigtig del af dit liv. Du er ærlig og moralsk, og tilpasser dig let lokale skikke. Du føler en dyb kærlighed til din familie, og du har en særlig forbindelse til naturen. Dine yndlingsaktiviteter drejer sig ofte om, hvad moder natur kan byde på, og så er du naturligvis miljøbevidst og involverer dig i samfundsanliggender.

Blå symbolik:

Farvesymbolik og egenskaber: Pålidelig, praktisk, integritet

Pålidelighed er et nøgleord. Du er klar til at give ofre i dine bestræbelser på, at komme frem i livet. Du arbejder gerne længe, og betaler dine regniger til tiden. Din retfærdighedssans er veludviklet og du står gerne i spidsen når der skal holdes orden. Du elsker rutiner og organisering er nøglen til din måde at leve på. Du snyder ikke og forsøger altid at være 100% ærlig.

Du er lidt konservativ af sind og altid en loyal ven. Du værdsætter tætte venner og familien. Du sætter gerne andres behov foran egne, men prøver nogen at udnytte dig, trækker du en tydelig grænse. Du søger ro og indre fred. Du skifter ikke så let mening - meninger som ofte er funderet på dine grundliggende værdier. Du har en fantastisk evne til, at huske detaljeret information om andre. Andre ser dig som værende varm, venlig og engageret.

Lilla symbolik:

Farvesymbolik og egenskaber: Kreativ, ekspressiv, emotionel

Kreativitet er dit dominerende element. En kreativ tænker, reflekterende, og nok også lidt finurlig. Du søger udpræget en indre fred, er sensitiv, over mod det spirituelle, og når du viser dine følelser, er det altid meget velovervejet. Du er meget udtryksfuld verbalt og fysisk i dit arbejdsliv. Du anser livet som finurligt, og du lader altid dine muligheder være åbne. Filosofi og eksistentiel tænkning er vigtig for dig, og du lever et kulturelt rigt liv.

Nogen kan godt irriteres over din alternative livsstil, men du er super pålidelig. Du er perfektionist, der kræver følelsesmæssig sikkerhed i livet, og du hjælper gerne andre i nød. Du har et godt sind og observerer ting andre ikke ser. Det har aldrig interesseret dig, at passe ind. Du har helt sikkert en snert af forfængelighed, og det er lige så sikkert at du vælger at zigge når alle andre zagger.

Lyserød symbolik / Rosa farve

Farvesymbolik og egenskaber: Kærlig, indsigtsfuld, intuitiv

Du oplever livet gennem dine lyserøde briller. Du har en let tilgængelig og “easy going” energi, og har en evne til at tænke at det gode opvejer det dårlige i de fleste situationer. Du kaster ofte din ubetingede kærlighed ind i mange af livets situationer, og du har en naturlig evne til, at pleje og blive plejet. Du er optimistisk og du elsker når andre udviser interesse for dig, og gerne vil hjælpe dig.

Du er underholdende og intelligent, og du lyser op socialt, især i små grupper. Din omsorgsfulde og opmuntrende væremåde, er grobund for dine langvarige venskaber. Du glædes oprigtigt over andres succes og lykke, især dine venner og familie. Du er medfølende, og er en af dem som mennesker omkring dig bruger, når de skal have et skud selvtillid. Men du skal huske at huske dig selv! Du er umiddelbar og lever let i nuet.

Sort symbolik (ikke en farve)

Farvesymbolik og egenskaber: Kraftfuld, mystisk, provokerende

Du kender ikke til frygt. Du nyder spændende aktiviteter og lever til tider livet på kanten. Du er ligeglad med andres syn på dig og træffer beslutninger for dig selv og dig selv alene. Du stræber efter magt og kontrol i livet, men er ofte kunstnerisk og intuitiv og ikke god til at dele ting med andre. Til gengæld ved du præcis, hvordan du deler dine synspunkter, med overbevisning og autoritet.

Folk elsker mysterier - de vil gerne finde ud af mere om dig. Du lader dog sjældent nogen finde ud af, for alvor, hvem du er. Du er en anelse reserveret og hemmelighedsfuld og lidt svært at komme tæt på. Du er sjældent den der inviterer, men får mange invitationer fra dine omgivelser. Du værdsætter ensomhed, refleksion og privatliv. Du har fokus på detaljerne og det er vigtigt for dig, at gøre tingene rigtigt.

Tilbage til blog

1 kommentar

Hej. Jeg har haft stor glæde af disse farvers personlighed og sjovt nok når jeg ser på mine børn svigerbørn og børnebørn hvor meget disse personlighedstræk passer i forhold til deres stjernetegns farver, er det jo helt utroligt. Jeg har fået en ide om at strikke et lille køkkenhåndklæde med deres stjernetegns farver, og deres ynglingsfarve. Men jeg kan se at jeg mangler blandt andet: hvid, brun, turkis, så er der mulighed for at få disse farvers personlighed også ville jeg være meget taknemlig. På forhånd tak, med venlig hilsen.🙏😊

Ingelil Sofia Chanett Goldschmidt

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.