RABAT: 2 billeder 15% - 3 billeder 20% - 4+ billeder 25%

rabatten gælder billeder. Rammer er altid billige ved samkøb!

TILBUD: 15% på ALLE Fotoplakater & 15% på ALLE Kunstplakater

få inspiration til en flot billedvæg
Tilbage til blog

Design din egen billedvæg

1. Få eksperttips til din billedvæg eller plakat væg
2. Hvor mange billeder består en billedvæg af?
3. Byg din billedvæg op omkring temaer
4. Gå på inspiration i vores store udvalg
5. Byg videre på de billeder du allerede har
6 En flot billedvæg kan tage tid at lave
7. Tips og ideer til 1:1 design
8. Mood Cloud er gratis inspirationshjælp til dig
9. 5 eksperttips som inspiration til at komme i gang

Få eksperttips til din billedvæg eller plakat væg

Går du rundt med en drøm om at lave den flotteste, sort hvid billedvæg, en billedvæg over din sofa eller måske en billedvæg over din seng i dit soveværelse? 

"Tjooo" - tænker du - "det vil da være en rigtig god ide - men hvordan gør jeg lige det" - tænker du videre. Det kan være svært at komme i gang, for der er jo så mange muligheder.

Heldigvis er der mange dygtige designere, indretningsarkitekter og andre kreative mennesker, der gennem tiderne har øst ud af deres erfaringer og kommet med eksperttips, og jeg har, længere nede på siden samlet nogen af de bedste artikler. Så har du brug for inspiration til billedvæg, så er der hjælp at hente her.

Måske har du lyst til at se alle vores plakater? - Så følg dette link.

Hvor mange billeder består en billedvæg af?

Det kan være svært at sige. Det kommer jo helt an på størrelsen af billederne og plakaterne du vil lade dig inspirere af, og det har selvfølgelig også betydning, hvor meget vægplads du har til rådighed.

Du behøver ikke at lave din billedvæg af mange billeder. Måske 2-3 plakater er fint for dig. Men selv 2-3 plakater kan sagtens have mange forskellige udtryk, hvis du begynder at tænke kreativt og eksempelvis køber plakater i forskellige størrelser, eller lader dig inspirere af de forskellige rammetyper. 

Hvis du er ude efter inspiration til en lille billedvæg med flotte plakater, så kan du finde hjælp på vores side med Inspiration til forskellige billedevægge, og hvis du vil starte i det små med kun 2 plakater, kan du finde inspiration og hjælp på vores side "Plakatpar".

Byg din billedvæg op omkring temaer

Når du i gang med arbejdet med at designe din billed eller plakat væg, kan det være godt at tænke i temaer. Måske er du vild med sort-hvid billeder. Så er det måske en sort hvid billedvæg du skal i gang med. Er det natur plakater - tja så er det måske en billedvæg med naturplakater. Alt kan i princippet være et tema. Herefter kommer det sjove arbejde med, at kigge udvalget igennem, hos de mange plakatbutikker du kan finde på internettet.

Lad os sige, at du har besluttet dig for, at lade natur billeder være temaet, så er der igen mange valgmuligheder. Ofte er det flot at sætte billeder i farver sammen med sort-hvid billeder, ligesom det kan være flot at blande plakater med og uden hvid kant.

Det kan være at du har en yndlingsfarve, og så kan den jo sagtens være udgangspunkt for din billedvæg med natur plakater. Naturen har så mange farver at det næsten altid er muligt at finde plakater med ens yndlingsfarve.

Der er lige så mange muligheder for temaer, som der er billeder i verden, og ikke nok med det. Du kan jo også have et tema, der er bygget op omkring formen. Det kan være at du udelukkende arbejder med stående plakater eller liggende plakater, eller en kombination. Du kan finde inspiration her i vores serie med vandrette plakater.

I vores kategori med billeder til stuen, finder du billeder og plakater, der alle vil gøre sig godt i de lidt større størrelser plakater, man ofte bruger i sin stue, frem for i andre lidt mindre rum. Tilsvarende kan du finde kategorier for plakater til køkkenet og plakater til badeværelset. Hvis du leder efter smukke billeder, du kan vågne op til, så er vi også leveringsdygtige i det.

Gå på inspiration i vores store udvalg

Her i Plakatfars plakater online plakat butik, har vi delt vores mange plakater op gallerier og temaer, så du lettere kan gå på jagt efter billeder og plakater, der passer sammen. Temaer og gallerier finder du i menuen, og her finder du eksempelvis følgende temaer:

Fotokunst plakater

Plakaterne i dette galleri er kendetegnet ved, at de alle sammen er, eller er designet, på baggrund af flotte fotografier. Alle vores plakater er fotoplakater, med fotos taget af os selv. Dem der ender i dette galleri har bare et eller andet anderledes over sig. Det er meget ofte naturen, der er emnet, og naturen har det med at være den største kunstner af os alle sammen. Så er det bare at være på rette sted på rette tid med sit kamera. Søger du abstrakt kunst, så er det i galleriet fotokunst plakater.

Sort-hvide billeder

Du har gættet rigtigt ;) Her i dette galleri finder du plakater med billeder af sort-hvide motiver. En sort-hvis plakat er klassikeren blandt plakater, og det er oplagt at bruge sort-hvide billeder i sin billedvæg. De kan dels skabe lidt pause mellem billederne, og så er de lette at tilpasse de andre plakater i plakatvæggen.

By plakater

Som arkitekter ligger plakater med bybilleder vores hjerter nær. Vi rejser ofte ud i verden, hvor vi besøger storbyer - hvilket vores børn ikke altid har syntes var så fedt. I den pulserende by er der mange spændende og flotte billeder, og der er mange der vælger at lave en billedvæg med motiver fra byer de har besøgt. New York er altid et populært tema, og i vores plakat butik finder du et pænt udvalg af billeder, fra New York City.

I vores plakat butik, finder du ikke bare stort udvalg af forskellige plakater, som gør det let at samle billeder og motiver, til en hel væg. Du finder også alle vores plakater i mange forskellige størrelser. Det vil sige at hver plakat kan fås i mange størrelser. Dermed slipper du for, at forelske dig i et motiv, for så at finde ud af, at det ikke passer ind i din nye billedvæg.

Alle plakater og billeder kan du købe i størrelserne A3, 50x70 cm og 70x100 cm. Mens du også kan købe, langt de fleste plakater, i størrelserne A5, A4 og 30x40 cm. Skulle du falde for et billede, du bare må have til din plakatvæg, men som ikke findes i den størrelse du ønsker, så kontakt os - vi plejer at finde en løsning.

Byg videre på de billeder du allerede har

Måske har du allerede nogen plakater og billeder, på dine vægge, som du bare gerne vil supplere med nye plakater. Hvis det er tilfældet så er temaet måske givet i forvejen, og så er det bare om at lade dig inspirere af det du ser.

Er der en bestemt farve du er vild med, på dine eksisterende plakater? Eller er der en bestemt stemning, du kan lide. Vi har en fin samling af stemningsfulde plakater. Har du i forvejen farvebilleder, så er det måske et par sort-hvide plakater du skal have fat i. Eller har du i forvejen sort-hvide billeder, så er det måske en enkelt eller to plakater i farver du skal have. Eventuelt bare en ekstra plakat, men med nogen ordentlige pang farver. Begge del kan du finde her hos Plakatfar.

Når du har besluttet dig for en stil, eller når du syntes du har samlet så mange billeder som du skal bruge, er det tid til, at designe væggen. Er du den utålmodige type, kan du naturligvis bare starte med, at hænge billeder og plakater op. Du kan starte i midten og bygge op og ned af, samt ud til siderne, og så se hvor det hele ender. 

En flot billedvæg kan tage tid at lave

Rom blev ikke bygget på en dag, og en billedvæg, du skal nyde i lang tid, behøver heller ikke at være færdig fra starten. Med det mener jeg at du sagtens kan bruge noget tid på, at lade de billeder, du allerede har hængt op, inspirere dig til det næste eller de næste plakater eller billeder. 

Måske har du allerede har en stribe billeder, som du gerne vil bruge sum udgangspunkt for spændende eller flot plakatvæg. Hvad med at hænge dem op først, eller alternativt stil dem ved siden af hinanden, og så gå et par dage og lade dig inspirere. Så har du også tid til, at besøge flere plakat butikker, og kigger du i online plakat butikker, så kan du klare det hele hjemmefra, mens du har dine andre plakater, lige ved hånden. Nemmere kan det næsten ikke blive.

Det er naturligvis et spørgsmål om temperament, hvor lang tid man vil bruge på en billedvæg. Gider du ikke vente men vil bare få den fyret af i en fart, så kan du bruge vores værktøjer som hjælp. Det vigtigste er, at du bliver tilfreds med din nye vægdekoration og, at du syntes den passer flot ind i resten af din boligindretning.

Tips og ideer til 1:1 design

Du kan også gå lidt mere teknisk til værks, og lave en plan for din ophængning. Til det får du her et par metoder, der kan være meget effektive.

1. Læg alle dine billeder og plakater, der skal bruges til din billedvæg, ud på gulvet, og det behøver ikke at være i det rum, hvor de skal hænge. Mens de ligger på gulvet, er det langt lettere at flytte rundt på dem, end hvis de hænger på væggen - men det havde du nok regnet ud ;). Nu kan du i ro og mag skabe din væg, og har du ikke travlt, kan det være godt at vende tilbage over et par dage, og flytte rundt på billederne.

2. En anden metode er at klippe papirstykker ud, efter alle de størrelser plakater og billeder du vil benytte i din billedvæg. De papirsstykker kan du sætte op på den væg, hvor din billedvæg skal være, og flytte  rundt på, til du er tilfreds med mønsteret, eller designet. Den her sidste metode er rigtig god, hvis du har mange forskellige størrelser billeder, der skal sammensættes til et hele.

Er du lidt usikker på pladsen på dine vægge, kan de to metoder kombineres. Først ligger du din billedvæg ud på gulvet. Når den ligger som du ønsker, klipper du papir ud, og sætter op på væggen. På den måde er du helt sikker på, at du ender med billedvæg, der starter og slutter præcis som du ønsker det. Husk at bruge tape, der ikke trækker maling og tapet af dine vægge.

Mood Cloud er gratis inspirationshjælp til dig

På Plakatfars hjemmeside finder du et værktøj der kan hjælpe dig med inspiration til din næste billedvæg. Mood Cloud er en genial hjælp til at vælge plakater ud fra, for eksempel stemninger og farver, på tværs af butikkens plakatserier.

Mood Cloud kan både bruges som inspiration til, at samle en homogen serie af plakater fra plakatfar, og til at finde et bestemt motiv eller en bestemt farve, der skal passe sammen med plakater, du har i forvejen.

Prøv det - det er gratis.

 5 eksperttips som inspiration til at komme i gang

Der er, som tidligere skrevet, heldigvis råd, vejledning og ikke mindst inspiration og eksperttips, at hente ude på internettet. Vi har her fundet 5 styks, som vi tror vil kunnehjælpe dig.

 

 

#1 HEMMELIGHEDEN BAG DEN PERFEKTE BILLEDVÆG

I denne artikel fra online mode magasinet IN får du hemmeligheden bag 3 klassiske mål, der vil være med til at gøre din billedvæg perfekt, fra starten.

 

#2 Den elskede billedvæg

Bolig Magasinet har her en fin artikel om det at, i det hele taget komme i gang. Fra den første ide til det helt praktiske i, at forberede væggen og få hængt billederne op. 

 

#3 Sådan laver du en skøn billedvæg i tre stilarter

Her er det igen Bolig Magasinet, der har leveret en god artikel, hvor der gives konkrete tips til etablering af billedvægge i tre forskellige stilarter - Den grafiske, Den kreative og Den legesyge billedvæg.  

 

#4 Guide: Sådan får du den perfekte billedvæg

ALT, der beskriver sig selv som et livsstilssite, har leveret en artikel, hvor de også kommer ind på mål, praktik i forbindelse med ophængningen samt lidt om placering af møbler ift. billedvæggen. 

 

#5 GUIDE: SKAB EN PERSONLIG BILLEDVÆG

Endeligt er der bloggeren Julie Monberg, som jeg syntes giver nogen rigtigt fine personlige råd, efter de erfaringer hun selv har samlet, gennem arbejdet med billedvæggen i hendes hjem.

 

Jeg håber du kan bruge de ovenstående artikler som inspiration, hvis du har fået lyst til og mod på, at skabe en billedvæg selv. Husk at alt arbejdet ikke behøves at udføres med det samme. En billedvæg må gerne tage tid at lave.

billedvæg med forskellige natur plakater og billeder

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.