Bliv klogere på de mange plakat- og ramme størrelser


 KLIK HER 
... og se hvordan du sparer
op til 45% på vores flotte rammer

sort hvide plakater der hænger på en væg i stuen


Det kan være sin sag at finde plakater og rammer til plakater, der passer sammen, og hvis din plakatramme ikke skal vælte budgettet, kan det være noget af en jungle at finde ud af. Hvis du vil være godt forberedt til næste gang du er på udkig efter billeder til væggen, så læs videre i mit forsøg på, at udrede nogen af problematikkerne.

 

0. Er billedrammer og plakatrammer det samme?

1. Vær opmærksom på dette når du er på plakatjagt

2. Hvor får du de bedste billige rammer?

3. Hvad er forskellen på glas og plexiglas i billedrammer?

4. Plakatfars rammer

5. Hvorfor er det så besværligt?

6 . ..og dog

7. Hvad med Plakatfars størrelser?

8. Prissammenligning

9. Spar op til 45% på dine rammer

 

Er billedrammer og plakatrammer det samme?

Det korte svar er ja. Om du søger på billedrammer, plakatrammer, skifterammer eller fotorammer, så vil alle de rammer du finder, kunne bruges til alle typer billeder. Så længe billedet er på papir, fotopapir eller lignende fladt materiale. Det er udelukkende dit eget øje, der bestemmer om en ramme egner sig bedst til den ene eller den anden type billede.

Vær opmærksom på dette, når du er på plakatjagt

Plakater kan købes i et hav af forskellige mål, og hvis du ikke er opmærksom, kan du ende med at skulle investere i en dyr ramme til din nyindkøbte plakat.

Billedrammer, plakatrammer, skifterammer - kært barn har mange navne. Ud over der naturligvis er kvaliteten til forskel på dyre og billige rammer, så har det stor betydning om du kan købe netop den størrelse, du har brug for i butikker som Ikea, Flying Tiger, Jysk, Føtex og Bilka (de har faktisk temmeligt mange forskellige) etc.. Det har også indflydelse på prisen, om du foretrækker glas frem for plexiglas, som mange rammer laves med i dag.

Hvor får du de bedste billige rammer?

Ikea er helt sikkert et sted du kan få nogen af markedets billigste rammer. Inden for Ikea er der dog også stor kvalitetsforskel, der spænder fra de meget billige, hvor det er så som så med finishen til de lidt dyrere, hvor jeg syntes man, til prisen, får en ramme man kan være bekendt. Du skal dog være opmærksom på, at der er et par af de mest populære ramme størrelser, som Ikea ikke forhandler. En a2 ramme fra Ikea findes eksempelvis ikke, ligesom en a3 ramme fra Ikea heller ikke findes.

Andre eksempler på butikker med billige rammer er Flying Tiger, hvor udvalget er meget begrænset og kvaliteten i den uambitiøse ende (de har dog som nogen af de få A3) og er du til blanke alurammer, så er Harald Nyborg rammer lige sagen. Harald Nyborg rammer findes i et godt udvalg af størrelser

Billedrammer Føtex og Bilka rammer findes faktisk et temmeligt stort udvalg i størrelser. Vist nok kun et eller to designs, men de findes så i flere farver. Deres priser kan ikke matche priserne på Ikea rammer, men der er forholdsvis ofte tilbud, og så begynder de at blive interessante.

Hvad er forskellen på glas og plexiglas i billedrammer?

Det er ikke sikkert at du har tænkt over det, men der findes to typer fronter, som rammefabrikanterne benytter. Der er glas og der er plexiglas, eller akryl, som det også hedde.

Umiddelbart kan du ikke se forskel på de to, men i længden kan du nok. Plexiglas har en tendens til, at suge langt mere støv til sig end glas har, og sørgeligt nok kan selv afpudsning af støvet, sætte fine små ridser i overfladen. Ikke mange, men tørre du ofte støv af, vil der efterhånden dannes flere ridser.

Det virker til, at fabrikanterne er enige om, at glas er bedst, da de næsten alle sammen bruger glas i deres mindre rammestørrelser. Når de når op i omkring størrelserne 50x70 cm og opefter, benytter flere og flere plexiglas, dette sikkert fordi det har nogen store fordele i forhold til transport.

Hos Plakatfar er alle vores rammer op til 100x140 cm med glas, da vi mener det er den bedste rammefront man kan få. Ved forsendelse bliver rammerne pakket i en specielt udviklet indpakning, der gør at selv de store rammer kommer sikkert frem til dig. Vores 100x140 cm rammer er med plexiglas, hvilket udelukkende er fordi, det er meget vanskeligt at transportere rammer, med glas i den størrelse, uden at det går i stykker.

Plakatfars rammer

natur plakater til stuen der hænger over en sofa

Her hos Plakatfar kan du købe dine plakater indrammet, og gør du det, sparer du 30-45% på rammerne. Plakatfars rammer er af meget høj kvalitet i materialer og samlinger, ligesom fronten er af glas, hvilket ofte ikke er tilfældet i de "billige" butikker. Selv de store rammer 50x70 cm og 70x100 cm er med glas, hvilket kan være svært at finde andre steder. Du kan naturligvis også købe rammerne i "løs vægt".

Vi har valgt at fokusere på tre typer rammer. Vi tilbyder den evigt populære træramme af egetræ, og derud over sorte og en hvide smalle alurammer.

Vores egetræsrammer er udført med en flot finish, der får det smukke mørke egetræ til, at fremstå med en smuk rødlig lød, og egetræet er detaljeret forarbejdet, så det hårde træ fremstår glat og blødt i overfladen. Rammer af egetræ står står virkeligt godt til mange af vores plakater.

Vores metalrammer, som er henholdsvis hvide og sorte alurammer, fremstår super elegante med de smukke og flot forarbejdede smalle aluminiumsprofiler. Alumiumsrammerne passer perfekt til vores serie af sort hvide plakater.

Alle vores rammer passer naturligvis også til vores serie med vandrette plakater ;)

Hvorfor er det så besværligt?

Som skrevet i indledningen trykkes plakater i et hav af forskellige mål. Du kan helt sikkert få en ramme til alle størrelser plakater, det er bare ikke sikkert at dem der forhandler billige rammer har valgt at føre det mål du lige står og skal bruge.

Nogen af De mest benyttede rektangulære plakatstørrelser i Danmark er:

13x18 cm
15x21 cm
21x30 cm, som svarer til A4 ramme størrelsen (21,0x29,7 cm)
30x40 mm
A3 ramme, som er 29,7x42,0 cm
A3+, som er 32,9x48,3 cm er et amerikansk mål
A2 ramme, som er 42,0x59,4 cm
50x70 cm
A1 ramme, som er 59,4x84,1 cm
61x91 cm
70x100 cm

Hvis jeg nu fortsætter med at bruge Ikea som eksempel, så har de valgt at føre rammer i flg. mål: 13x18 cm 21x30 cm, som svarer til A4 størrelsen (21,0x29,7 cm) 30x40 cm 40x50 cm 50x70 cm 61x91 cm og endeligt en Ikea ramme 70x100 cm.

Du kan dermed ikke finde en a3 ramme i Ikea, ligesom du heller ikke kan finde en a2 ramme i Ikea eller en a1 ramme i Ikea. Til gengæld har de gjort det så smart, at der i alle Ikea rammer, det være sig plakatrammer, fotorammer eller skifterammer, medfølger et stykke passpartoutpapir - det er det hvide med en udskåret firkant - der passer til størrelsen mindre end selve rammen. Det vil sige køber du en 40x50 cm ramme, så passer passpartout'en til 30x40 cm, og så fremdeles.

For at gøre forvirringen lidt større har en butik som Harald Nyborg rammer i 50x60 cm og 60x80 cm. Rammer fra Føtex og Bilka rammer er meget populære. Føtex og Bilka, der er samme kæde, og derfor har samme udvalg, har også Føtex og Bilka rammer i 60x80 cm og de har så suppleret med størrelserne 28x35 cm og 20x30 cm. Der er altså mange muligheder for, at finde præcist det du har brug for, men ind imellem kan man godt miste overblikket.

Og dog ..

Du kan, som skrevet, altid finde en ramme der passer, men nogen gange må du enten videre i din søgning efter en butik der har rammer i de rette mål, og de kan ind imellem være noget dyrere, eller du skal til at være kreativ med papir og hobbykniv, og selv skære en passpartout, der passer til din plakat og den ramme du helst vil have.

Hvad med Plakatfars størrelser?

Hos Plakatfar har du to muligheder for, at købe rammer. Du kan du købe dine rammer i forbindelse med køb af plakater, eller du kan købe rammerne separat.

Hvis du køber rammerne sammen med en plakat, sparer du mellem 30 og 45%:
15x21, ramme ifm. plakatkøb  89 kr.  - spar 44%
A4, ramme ifm. plakatkøb 109 kr. - spar 45%
30x40ramme ifm. plakatkøb 119 kr.  - spar 45%
A3ramme ifm. plakatkøb 129 kr.  - spar 43%
50x70ramme ifm. plakatkøb 199 kr. - spar 42%
70x100ramme ifm. plakatkøb 379 kr. - spar 31%

Hvis du vil købe rammer uden plakater, er det naturligvis også en mulighed. Rammerne finder du her.

Og husk nu, at rammen ikke altid behøves at passe præcis til din plakat. Der er mange muligheder for alternative måder at placerer sine plakater i rammer - og i øvrigt også uden rammer. Nu er du godt rustet til næste gang du skal shoppe plakater, så du ikke ender med at have fundet en lækker ny plakat på tilbud, og efterfølgende skal ud og betale det dobbelte for rammen for, at få plakaten op på væggen.

Prissammenligning af rammer

Jeg har samlet priser fra en række butikker, der sælger rammer, så du i ro og mag kan sidde og se, hvor du finder de billigste rammer. Prisammenligningen kan du se her.

Plakatfar indgår ikke i nogen form for samarbejder med de firmaer, der er nævnt i artiklen, og forhandler hverken Ikea rammer, Bilka rammer eller Harald Nyborg rammer.

 

 

Spar op til 45% på dine rammer, og få gratis indramning 

 

tilbud på billedrammer og plakater

 

Vil det ikke være skønt at SPARE op til 45% på dine rammer, og slippe for besværet med selv at indramme?

Det kan du nu hos Plakatfar. Vi giver op til 45% rabat på dine nye rammer - afhængigt af størrelsen - hvis du køber plakater og rammer sammen. Du får tilmed gratis indramning, og oven i det hele er der fri fragt. Der bli'r ikke meget bedre.

Kig i tabellen herunder, og se hvor meget du kan spare på de forskellige ramme størrelser.

 

prisliste for samlet køb af rammer og plakater

 

Det lyder godt- vis mig plakaterne

 

ophængningsbeslag og låsebeslag på plakatfars rammer

 

Her kan du se de rammer vi tilbyder

 

 Populære plakaterNyeste plakater