lastbil ikon Kundeservice Mail: info@plakatfar.dk

lastbil ikon Gratis levering til adresser i DK

5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ på Facebook

lastbil ikon 14 dages returret

lastbil ikon Gratis levering til adresser i DK

5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ på Facebook

Bliv klogere på de mange plakat- og rammestørrelser

 

Sidst redigeret september 06, 2019

Der er i øjeblikket tilbud på alle vores rammer, hvor du sparer 10%Det kan være sin sag at finde plakater og plakatrammer, der passer sammen, og hvis din plakatramme ikke skal vælte budgettet, kan det være noget af en jungle at finde ud af. Hvis du vil være godt forberedt til næste gang du er på udkig efter noget nyt til dine vægge, så læs videre i mit forsøg på, at udrede nogen af problematikkerne.

 

1. Vær opmærksom på dette når du er på plakatjagt

2. Hvor får du de bedste og billigste rammer?

3. Hvad er forskellen på glas og plexiglas i billedrammer?

4. Plakatfars rammer

5. Hvorfor er det så besværligt?

6 . ..og dog

7. Hvad med Plakatfars størrelser?

8. Prissammenligning

 

Vær opmærksom på dette, når du er på plakatjagt

Plakater kan købes i et hav af forskellige mål, og hvis du ikke er opmærksom, kan du ende med at skulle investere i en dyr ramme til din nyindkøbte plakat.

Billedramme, plakatramme, skifteramme - kært barn har mange navne. Ud over der naturligvis er kvaliteten til forskel på dyre og billige rammer, så har det stor betydning om du kan købe netop den størrelse, du har brug for i butikker som Ikea, Flying Tiger, Jysk, Føtex og Bilka (de har faktisk temmeligt mange forskellige) etc.. Det har også indflydelse på prisen, om du foretrækker glas frem for plexiglas, som mange rammer laves med i dag.

Hvor får du de bedste og billigste rammer?

Ikea er helt sikkert et sted du kan få nogen af markedets billigste rammer. Inden for Ikea er der dog også stor kvalitetsforskel, der spænder fra de meget billige, hvor det er så som så med finishen til de lidt dyrere, hvor jeg syntes man, til prisen, får en ramme man kan være bekendt. Andre eksempler på butikker med billige rammer er Flying Tiger, hvor udvalget er meget begrænset og kvaliteten i den uambitiøse ende (de har dog som nogen af de få A3) og Harald Nyborg som kun gør det i blanke aluminiumsrammer. Hvis du er vild med aluminiumsrammer har de et godt udvalg af størrelser.

Føtex og Bilka har faktisk et temmeligt stort udvalg i størrelser. Vist nok kun et eller to designs, men de findes så i flere farver. Deres priser kan ikke matche Ikeas, men der er forholdsvis ofte tilbud, og så begynder de at blive interessante.

Hvad er forskellen på glas og plexiglas i billedrammer?

Det er ikke sikkert at du har tænkt over det, men der findes to typer fronter, som rammefabrikanterne benytter. Der er glas og der er plexiglas, eller akryl, som det også hedde.

Umiddelbart kan du ikke se forskel på de to, men i længden kan du nok. Plexiglas har en tendens til, at suge langt mere støv til sig end glas har, og sørgeligt nok kan selv afpudsning af støvet, sætte fine små ridser i overfladen. Ikke mange, men tørre du ofte støv af, vil der efterhånden dannes flere ridser.

Det virker til, at fabrikanterne er enige om, at glas er bedst, da de næsten alle sammen bruger glas i deres mindre rammestørrelser. Når de når op i omkring størrelserne 50x70 cm og opefter, benytter flere og flere plexiglas, dette sikkert fordi det har nogen store fordele i forhold til transport.

Hos Plakatfar er alle vores rammer op til 100x140 cm med glas, da vi mener det er den bedste rammefront man kan få. Ved forsendelse bliver rammerne pakket i en specielt udviklet indpakning, der gør at selv de store rammer kommer sikkert frem til dig. Vores 100x140 cm rammer er med plexiglas, hvilket udelukkende er fordi, det er meget vanskeligt at transportere rammer, med glas i den størrelse, uden at det går i stykker.

Plakatfars rammer

Her hos Plakatfar kan du købe dine plakater indrammet, og gør du det, sparer du 30-45% på rammerne. Plakatfars rammer er af meget høj kvalitet i materialer og samlinger, ligesom fronten er af glas, hvilket ofte ikke er tilfældet i de "billige" butikker. Selv rammerne i 50x70 cm og 70x100 cm er med glas, hvilket kan være svært at finde andre steder. Du kan naturligvis også købe rammerne i "løs vægt".

Vi har valgt at fokusere på tre typer rammer. Vi tilbyder den evigt populære egetræsramme, og derud over en sort og en hvid smal aluminiumsramme, der begge passer flot til vores sort hvid plakater.

Hvorfor er det så besværligt?

Som skrevet i indledningen trykkes plakater i et hav af forskellige mål. Du kan helt sikkert få en ramme til alle størrelser plakater, det er bare ikke sikkert at dem der forhandler billige rammer har valgt at føre det mål du lige står og skal bruge.

Nogen af De mest benyttede rektangulære plakatstørrelser i Danmark er:

13x18 cm
15x21 cm
21x30 cm, som svarer til A4 størrelsen (21,0x29,7 cm)
30x40 mm A3, som er 29,7x42,0 cm
A3+, som er 32,9x48,3 cm er et amerikansk mål
A2, som er 42,0x59,4 cm
50x70 cm
A1, som er 59,4x84,1 cm
61x91 cm
70x100 cm

Hvis jeg nu fortsætter med at bruge Ikea som eksempel, så har de valgt at føre rammer i flg. mål: 13x18 cm 21x30 cm, som svarer til A4 størrelsen (21,0x29,7 cm) 30x40 cm 40x50 cm 50x70 cm 61x91 cm 70x100 cm

I alle Ikeas rammer medfølger der et stykke passpartoutpapir - det er det hvide med en udskåret firkant - der passer til størrelsen mindre end selve rammen. Det vil sige køber du en 40x50 cm ramme, så passer passpartouten til 30x40 cm, og så fremdeles. For at gøre forvirringen lidt større har en butik som Harald Nyborg rammer i 50x60 cm og 60x80 cm. Føtex og Bilka har også rammer i 60x80 cm og de har så suppleret med størrelserne 28x35 cm og 20x30 cm. Der er altså mange muligheder for, at finde præcist det du har brug for, men ind imellem kan man godt miste overblikket.

Og dog ..

Du kan, som skrevet, altid finde en ramme der passer, men nogen gange må du enten videre i din søgning efter en butik der har rammer i de rette mål, og de kan ind imellem være noget dyrere, eller du skal til at være kreativ med papir og hobbykniv, og selv skære en passpartout, der passer til din plakat og den ramme du helst vil have.

Hvad med Plakatfars størrelser

Hos Plakatfar har du to muligheder for, at købe rammer. Du kan du købe dine rammer i forbindelse med køb af plakater, eller du kan købe rammerne separat.

Hvis du køber rammerne sammen med en plakat, sparer du mellem 30 og 45%:
15x21, ramme ifm. plakatkøb  89 kr.  - spar 44%
21x30, ramme ifm. plakatkøb 109 kr. - spar 45%
30x40ramme ifm. plakatkøb 119 kr.  - spar 45%
A3ramme ifm. plakatkøb 129 kr.  - spar 43%
50x70ramme ifm. plakatkøb 199 kr. - spar 42%
70x100ramme ifm. plakatkøb 379 kr. - spar 31%

Hvis du vil købe rammer uden plakater, er det naturligvis også en mulighed. Rammerne finder du her.

Og husk nu, at rammen ikke altid behøves at passe præcis til din plakat. Der er mange muligheder for alternative måder at placerer sine plakater i rammer - og i øvrigt også uden rammer.   Nu er du godt rustet til næste gang du skal shoppe plakater, så du ikke ender med at have fundet en lækker ny plakat på tilbud, og efterfølgende skal ud og betale det dobbelte for rammen for, at få plakaten op på væggen.

Prissammenligning af rammer

Jeg har samlet priser fra en række butikker, der sælger rammer, så du i ro og mag kan sidde og se, hvor du finder de billigste rammer. Prisammenligningen kan du se her.

Plakatfar indgår ikke i nogen form for samarbejder med de firmaer, der er nævnt i artiklen. 

 

 

 Ældre opslag


Populære plakaterNyeste plakater