RABAT: 2 billeder 15% - 3 billeder 20% - 4+ billeder 25%

rabatten gælder billeder. Rammer er altid billige ved samkøb!

TILBUD: 15% på ALLE Fotoplakater & 15% på ALLE Kunstplakater

Smart tip til at få store billeder, uden at betale en formue
Tilbage til blog

Smart tip til at få store billeder, uden at betale en formue

Du har måske prøvet det? Du vil gerne have nogen store plakater eller billeder på væggene, så du begynder at kigge rundt, men finder ud af, at jo større plakaterne er, des mere koster de!! Heldigvis er der råd for, at få store billeder på væggene uden, at betale en formue.

Tippet du får her er lige så smart, som det er simpelt, og du kender det helt sikkert, du har måske bare ikke tænkt på at bruge det på denne måde.

Du kender sikkert passepartout. Eller du har sikkert hørt om det. Hvis ikke, og du tænker passe par hva' for noget, så kommer her forklaringen.

Passepartout er fransk og betyder egentligt en nøgle, der passer over alt. Så kan man jo tænke over, hvor langt, det vi kender som passepartout i billedrammer, forståelsesmæssigt er fra "en nøgle, der passer over alt". Du kan også lade være med at bruge tid på, at tænke over det, og nøjes med at glæde dig over den smarte opfindelse, et hul skåret midt i et stykke papir eller pap, egentligt er.

Ideen med at skære et hul i et stykke pap eller papir, er tænkt til at skabe en bred ramme omkring billedet i midten, og dermed skabe mere fokus på billedet i midten. I det her tilfældet udnytter vi dog den brede ramme i passepartouten til, at få vores billeder, eller plakater om du vil til, at fylde mere på væggene.

På de to illustrationer herover og herunder er billederne eller plakaterne alle sammen i A3 størrelse. Det er meget let at se, at billederne på væggen, på den nederste illustration, fylder meget mere end billederne på den øverste. Det til trods for, at selve motiverne er nøjagtig samme størrelse.

I det her tilfælde har vi valgt rammer 42x52 cm - som altså er ca. 10 cm bredere end selve motivet i midten. Det betyder tydeligvis meget.

Hvor finder du så rammer med passepartout?

Hos Plakatfar forhandler vi endnu ikke billedrammer med passepartout. Vi arbejder dog på, at få passepartoutrammer i sortimentet, men indtil det sker må du ud og lede andre steder. Det er dog heldigvis ikke så svært, at finde sådanne rammer. 

Ikea er altid et sikkert sted, at kigge efter billige billedrammer. Kan du leve med akryl, frem for glas, og træ der ikke er massivt, så har Ikea nogen rigtigt fine rammer til billige penge. Oven i købet har flere af deres rammer en smart feature, der gør, at du selv kan bestemme, hvor dybt billedet skal placeres i rammen, ligesom de fleste af Ikeas rammer leveres med et stykke udskåret passepartout.

I det hele taget er det butikker som Ikea, Føtex og Bilka du skal kigge i, hvis du skal have rigtigt billige rammer. På et tidspunkt var det oven i købet muligt at købe løst passepartout papir til sine rammer, i Bilka. Om det stadig er muligt, ved jeg faktisk ikke.

Endeligt er der jo muligheden for, selv at skære sine passepartouter. Det er måske mest aktuelt, hvis det er for, at bruge nogen af de gamle rammer du har, på en ny måde.

Samme billeder mange størrelser

I vores artikel har vi taget udgangspunkt i rammen Hovsta fra Ikea, så derfor kan det godt være, at du løber ind i andre muligheder, når du begynder at lede efter passepartout til din egne vægge. Det er jo også fuldstændigt underordnet, ideen er jo blot at få mere udsmykning på væggene, til færre penge.

Herunder kan du få flere ideer til de mange muligheder, der er , når du begynder at lege med rammestørrelser, plakatstørrelser og størrelser på passepartout.

  1. Det er en ramme, der passer til den mindste plakat fra Plakatfar, som nok nærmere er et lille billede. Det er i A5 størrelse, som måler 148x210 mm.

  2. Rammen er en A4 ramme, hvori der er placeret samme lille størrelse billede, som i nr. 1. Selv om billedfeltet er mindre end ved ramme nr. 1, så fylder hele kompositionen mere.

  3. Samme A4 størrelse ramme som ved nr. 2, her er passepartout bare fjernet, så billedet spænder hele rammen ud. Nr. 2 kan altså laves billigere, til trods for, at nr. 2 og 3 fylder det samme.

  4. Her er monteret en lille plakat i A4 størrelse bag passepartout i en A3 ramme. Du får altså et billede, der fylder som A3 men til A4 pris.

  5. Historien fra nr. 3 gentager sig. Her er passepartout fjernet i A3 rammen, og en mindre plakat i A3 størrelsen, får lov til, at spænde hele rammen ud. Det er smag og behag, men med nr. 4 får du et billede i A3 størrelse på din væg, til A4 plakatens pris.

  6. Endeligt er der en ramme på 40x50 cm, hvori vi har monteret en A3 plakat bag passepartout udskæringen. Det giver altså et billede, der vil virke temmeligt stort i de fleste hjem.

Tænkt stort betal småt

Det er i al sin enkelthed vores tip til, hvordan du får store billeder til dine vægge, vel og mærke til små priser.

Hos Plakatfar finder du mange plakater og motiver i de små størrelser. Fra de hel små plakater, eller billeder i A5 størrelse, over plakater i A4 størrelse, plakater i 30x40 cm til plakaterne i A3 størrelse.

Du finder let den størrelse du skal bruge her:

Små billeder og plakater i A5 størrelse

Mindre billeder og plakater i A4 størrelse

Lidt større billeder og plakater i 30x40 cm

Større billeder og plakater i A3 størrelse


Hvis du kan lide de billeder, vi har benyttet til billederne i artiklen, så kan du finde dem her:

 

tilbud på billedrammer og plakater

Tilbage til blog

2 kommentarer

Hej Pernille

Jeg kan godt se, at det ikke er let, og det beklager jeg. Der er dog en mening med det.

Når vi er oppe i de størrelser, vil vi gerne tale med vores kunder om det. Det vil vi gerne, fordi billeder i den størrelse, altid vil have en eller anden form for tab af kvalitet. det tab opvejes så som regel af, at så store billeder også ofte bliver kigget på, fra længere afstand, og den lidt grovere overflade, som lærred har. Som regel skal vi også enes om en beskæring, da plakatformaterne ikke altid passer til opgaven

Vi plejer derfor, at tage udgangspunkt i kundernes ønsker til billeder, og har endnu ikke haft nogen opgaver, hvor det var billedernes kvalitet, der har været udfordringen.

Anonymous

Hej. Kan godt læse at man kan få store lærreds billeder. Men synes det er umuligt at finde ud af hvilke motiver der kan laves i eks 250×200. Eller hvad der passer lige der under. Håber i vender tilbage med fif med hvordan jeg finder ud af hvilke motiver der kan laves så store. Vh Pernille

Pernille Nielsen

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.