RABAT: 2 billeder 15% - 3 billeder 20% - 4+ billeder 25%

rabatten gælder billeder. Rammer er altid billige ved samkøb!

TILBUD: 15% på ALLE Fotoplakater & 15% på ALLE Kunstplakater

Sådan sammensætter du let plakater og billeder
Tilbage til blog

Sådan sammensætter du let plakater og billeder

Syntes du også det kan være let at miste overblikket, når du klikker rundt på de forskellige online plakatbutikkers mange plakater? Du finder måske en flot plakat, du gerne vil sætte sammen med nogen andre billeder eller plakater, men under vejs har du måske svært at huske alle de flotte plakater du har set.

Smarte tips og tricks

Måske bruger du allerede indkøbskurven til, at gemme de plakater, du gerne vil huske, mens nogen butikker har en "ønskeliste", som er meget smart, bortset fra at du ofte ser alle motiverne i samme størrelse, og ikke sat op, som de vil se ud på en væg.

Jeg vil derfor give dig et par tips og trick til, hvordan du let kan sammensætte plakater og billeder, på tværs af butikker, som også giver dig mulighed for, at teste motiverne i forskellige størrelser.

Det er gratis

Du behøver ikke at investere i de dyre programmer, som eksempelvis Photoshop og Illustrator. Alt hvad det kræver er et gratis program, som OneNote, der kan fås til stort set samtlige computere og tablets, mens programmer som Word eller lignende, som de fleste allerede har på deres maskine, også er fine til formålet.

Så er det ellers bare at komme i gang med, at lede efter flotte plakater, der falder i din smag. Jeg vil for eksempel gerne samle en række plakater, i blå nuancer til min store væg i stuen.

Hos Plakatfar er er det super let at finde plakater til stemninger, farver osv. med værktøjet Mood Cloud. Her starter jeg med, at klikke på knappen "blå", hvorefter jeg bliver præsenteret for en lang række motiver, hvor blå er et tema.

 


 

Jeg vælger her et billedet "Uvejr over Røldal", som jeg højreklikker på, og klikker på "Kopier billede".


 

I dette tilfælde har jeg valgt at benytte OneNote til, at lave min plakatserie, og her har du en række muligheder for, at indsætte billedet, du netop har kopieret fra Plakatfar hjemmeside. I menubaren for oven, under punktet "rediger" finder du et punkt "Sæt ind", som du kan benytte. Du kan også bruge tasterne, som på Windows er CTRL+V og på Mac CMD+V - og endeligt kan du højreklikke på skærmen, og bruge menuen her til, at indsætte billedet.

 


 

Jeg vælger en række motiver mere, som jeg gerne vil bruge på min plakatvæg - her har jeg valgt "Det Tasmanske hav nr. 1", "Fiskenet ved kysten" og "Udsigt fra Klakkur".

 


 

Jeg har her valgt fire motiver, jeg syntes står godt til hinanden. Alle de valgte plakater er kommet ind i samme størrelse, men jeg vil gerne arbejde både med farver og form, altså plakater i forskellige størrelser, hvilket heldigvis er supernemt. Hvis jeg klikker på en af plakaterne kommer der nogen "håndtag" til syne, som du kan bruge til, at gøre billedet større eller mindre med ved, at trække i hjørnerne.

Jeg ændrer størrelserne på øjemål, da det jo er en skitse jeg er i gang med. Hvis jeg tænker at den første plakat er 70x100 cm, så ved jeg at der vil være plads til to plakater på 30x40 cm ved siden af den. 

På den måde er det utroligt simpelt og sjovt at sidde i ro og mag og designe sine plakatserier.

Med eller uden ramme

Som du kan se er alle de valgte plakater med hvide aluminiumsrammer. Vil du gerne se din serie med egetræsrammer eller sorte aluminiumsrammer, skal du blot gå ind på den enkelte plakats produktside, hvor du finder plakaterne med alle de forskellige rammer. Fra produktsiderne kan du også kopiere plakaterne ved, at højreklikke og bruge "Kopier billede".

Når du er færdig er det jo helt op til dig, om du vil bestille plakaterne i ramme, så de er lige til, at hænge op på væggen, eller om du vil købe rammerne et andet sted.

Du kan eventuelt læse mit indlæg "Bliv klogere på de mange plakat- og rammestørrelser", hvor jeg forsøger at udrede det, ind imellem noget forvirrende marked, af forskellige plakat- og rammestørrelser.

Mange muligheder

Som udgangspunkt kan du let finde billige rammer i Ikea, Bilka, Harald Nyborg og lignende butikker, til vores plakater, som fås i størrelserne 15x21 cm, 21x30 cm (A4), 30x40 cm, 30x42 cm (A3), 50x70 cm og 70x100 cm. 

Plakatfar er dog absolut konkurrencedygtig på prisen, især fordi fragten er inklusiv i prisen.

Du kan også finde rammer hos Hennetec, Ilva og BGA Nordic, som er lidt dyrere, men som også har et meget bredt udvalg.

Happy designing 😀

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.