RABAT: 2 rammer 15% - 3 rammer 20% - 4+ rammer 25%

rabatten fratrækkes på betalingssiden

RABAT: 2 billeder 15% - 3 billeder 20% - 4+ billeder 25%

rabatten gælder billeder. Rammer er altid billige ved samkøb!

TILBUD: 15% på ALLE Fotoplakater & 15% på ALLE Kunstplakater

Få hjælp til at forstå de mange plakatstørrelser og rammestørrelser
Tilbage til blog

Guide til de mange plakatstørrelser og rammestørrelser

Det kan være sin sag at finde plakater der passer til dit hjem og rammer til plakater, der passer sammen, og hvis din plakatramme ikke skal vælte budgettet, kan det være noget af en jungle at finde ud af. Hvis du vil være godt forberedt til næste gang du er på udkig efter flotte billeder til væggen, så læs videre i vores forsøg på, at gøre det hele lidt mere overskueligt.

Er du kommet til vores butik for, at købe plakater, så følg det her link.

tabel over priser hos Plakatfar

 

 

Oversigt over rammestørrelser og plakatstørrelser

Som skrevet i indledningen trykkes plakater i et hav af forskellige mål. Du kan helt sikkert få en ramme til alle størrelser plakater, det er bare ikke sikkert at dem der forhandler billige rammer har valgt at føre det mål du lige står og skal bruge. Nu er rammerne jo ofte lidt større end selve den plakat, der skal sidde i den. Vi kalder alligevel rammestørrelsen det, plakatmål, der passer til den. Selv om det så ikke er helt sandt, så er det meget smart. 

 

billede der viser små og medium rammestørrelser på en vægPopulære små rammer og medium rammestørrelser
billede der viser store og mega rammestørrelser på en vægPopulære store rammer og mega ramme størrelser

 

Her følger nogen af De mest benyttede rektangulære plakat størrelser og ramme størrelser i Danmark er:

 • 13x18 cm. Det er i bund og grund et lidt forstørret snapshot fotoformat. I "gamle" dage, var det et kæmpe stort foto. Rammer 13x18 er lette at finde.
  Små billeder på 13x18 cm er en perfekt størrelse, til billeder der eksempelvis skal stå på et skrivebord eller en billedhylde. Det er naturligvis også en god størrelse til rum med lidt vægplads, som eksempelvis et toilet eller badeværelse.

 • 15x21 cm. Det er et af de mindste A formater, nemlig A5. Det præcise mål på A5 er 14,8x21 cm. Rammer 15x21 cm er lette at finde.
  Billeder i A5 størrelser er meget små og derfor godt egnet som billeder, til en en billedhylde, og som billeder, der skal stå på en kommode eller et skrivebord. Billeder på 15x21 cm kan også være en fin størrelse til badeværelser og toilette, hvor vægpladsen måske ikke er så stor. Se vores små billeder og plakater på 15x21 cm her.

 • 21x30 cm. Det mest benyttede A format, som er A4. Det er formatet for langt de fleste skriveblokke og ringbind. Det præcise A4 mål i cm, er 21x29,7 cm.
  Billeder i A4 mål betegnes bedst som et billede, eller en meget lille plakat. Det er nok den største billedstørrelse, der er egnet til billedhylder og til at stille på borde, i reoler etc.. I mindre rum kan et enkelt eller flere billeder på 21x30 cm, godt fylde en væg ud. A4 størrelsen kan også være god som billedstørrelse i en billedvæg. Se vores plakater og billeder i A4 størrelse her.

 • 30x40 cm. Et meget benyttet format til små plakater, som i format ikke rigtigt svarer til nogen af de andre standardmål. Rammer 30x40 er lette at finde.
  Den populære plakatstørrelse på 30x40 cm, har en størrelse, der i mindre rum, kan virke stor. På et almindeligt badeværelse vil et billede på 30x40 cm let kunne fylde rummet ud. Mens det måske kræver et par plakater i 30x40 cm for, at fylde en mindre stuevæg ud. Se vores plakater på 30x40 cm her.

 • A3 ramme, som er 29,7x42,0 cm. Igen et meget benyttet A format. Er de sidste år blevet lettere og lettere at finde billige rammer til.
  Plakater i A3 størrelse, er igen i den mindre plakatstørrelse, grænsende til et billede. Den er perfekt til mindre vægge ligesom størrelsen er let at indpasse i en billedvæg eller plakatvæg. A3 er tæt på plakatstørrelsen 30x40 cm, men har et lidt højere og dermed slankere udseende. En A3 plakat kan du altid finde plads til. Se vores plakater og billeder i A3 størrelse her.

 • A3+, som er 32,9x48,3 cm. Det er et amerikansk mål, som nok mest er blevet populært, fordi det kan printes på hjemme printere. Rammerne er dyre.

 • 40x50 cm rammer. En ramme 40x50 cm. er meget populær, og kan købes i mange "billige" butikker. Formatet er i familie med rammer 30x40 cm.

 • A2 ramme, A2 mål er 42,0x59,4 cm., og igen en del af A format familien. A2 rammer er endnu ikke så udbredte, så her skal du lede lidt rundt.

 • 50x70 cm. Endnu et af de populære plakatformater. Formatet kaldes også B2, og svarer næsten til A formaterne. Rammer i 50x70 er super lette at finde.
  Her bevæger du dig op i en størrelse, som med sikkerhed vil kunne fylde væggene op, i en normal bolig. I et rum med ca. 2,5 meter til loftet, som er et meget normalt mål for boliger i Danmark, passer plakatformatet 50x70 cm virkeligt godt ind. Med en enkelt plakat, eller et par billeder til væggen på 50x70 cm, har du helt sikker vægudsmykning, der vil tiltrække sig opmærksomhed. Se vores plakater på 50x70 cm her.

 • A1 ramme, som er 59,4x84,1 cm. Af en eller anden årsag, er A1 rammer, med tiden blevet lidt svære at finde. Så her skal der lidt undersøgende arbejde til.

 • 61x91 cm. Et lidt skævt mål til plakater, men rammerne kan du finde billigt, da eksempelvis Ikea sælger rammer i den størrelse.

 • 70x100 cm. Et mere og mere populært plakatmål. Stort og flot format som plakater til stuen. Rammer 70x100 cm er lidt dyre, men lette at finde.
  Store plakater på 70x100 cm er faktisk meget store plakater. Du skal sikrer dig, at du har vægplads nok - måske endda hive et målebånd frem og måle, så du er sikker. Har du pladsen er der ikke tvivl om, at du med størrelsen 70x100 cm, vil få en plakat eller et billede, som vil opfattes som en del af din boligindretning. Se vores store plakater på 70x100 cm her.

 • 100x140 cm. Kæmpe rammer til kæmpe plakater. En rammestørrelse, der er ved at vinde ind på markedet. Rammen kan stadig være lidt svær at finde.
  Det siger sig selv, at kæmpe plakater på 100x140 cm er gigantisk store og derfor er mest velegnet i eksempelvis foyerer og store møderum og gangarealer. Når det er sagt, så kan du overveje at have en enkelt 100x140 cm plakat stående på gulvet i din stue eller dit soveværelse. Placeret på det rigtige sted, kan en kæmpe plakat være en stor oplevelse.

sort hvide plakater der hænger på en væg i stuen

Størrelser på Ikea rammer, billedrammer fra Jysk og rammer fra Harald Nyborg, Bilka rammer m.fl.

Hvis jeg nu bruger Ikea som eksempel, så har de valgt at føre rammer i flg. mål: 13x18 cm 21x30 cm, som svarer til A4 størrelsen (21,0x29,7 cm) 30x40 cm 40x50 cm 50x70 cm 61x91 cm og endeligt en Ikea ramme 70x100 cm.

Du kan dermed ikke finde en a3 ramme Ikea, ligesom du heller ikke kan finde en a2 ramme i Ikea eller en a1 ramme i Ikea. Til gengæld har de gjort det så smart, at der i en billedramme Ikea leverer, det være sig plakatrammer, fotorammer eller skifterammer, medfølger et stykke passpartoutpapir - det er det hvide med en udskåret firkant - der passer til størrelsen mindre end selve rammen. Det vil sige køber du en 40x50 cm ramme, så passer passpartout'en til 30x40 cm, og så fremdeles.

For at gøre forvirringen lidt større har en butik som Harald Nyborg rammer i 50x60 cm og 60x80 cm. Rammer fra Føtex og Bilka rammer er meget populære. Føtex og Bilka, der er samme kæde, og derfor har samme udvalg, har også Føtex og Bilka rammer i 60x80 cm og de har så suppleret med størrelserne 28x35 cm og 20x30 cm. Der er altså mange muligheder for, at finde præcist det du har brug for, men ind imellem kan man godt miste overblikket.

Er du på jagt efter en a2 ramme, så er der naturligvis flere steder det kan lade sig gøre, men en Bilka ramme er et bud, og eller kan du jo købe en a2 ramme fra Plakatfar, så får du en a2 ramme i meget høj kvalitet, inklusiv gratis levering.

Og dog ..

Du kan, som skrevet, altid finde en ramme der passer, men nogen gange må du enten videre i din søgning efter en butik der har rammer i de rette mål, og de kan ind imellem være noget dyrere, eller du skal til at være kreativ med papir og hobbykniv, og selv skære en passpartout, der passer til din plakat og den ramme du helst vil have.

Vi har skrevet en artikel om, hvordan du får dine billeder til at fylde mere - på den billige måde ;)

 

Er billedrammer og plakatrammer det samme?

Det korte svar er ja. Om du søger på billedrammer, plakatrammer, skifterammer eller fotorammer, så vil alle de rammer du finder, kunne bruges til alle typer billeder. Så længe billedet er på papir, fotopapir eller lignende fladt materiale. Det er udelukkende dit eget øje, der bestemmer om en ramme egner sig bedst til den ene eller den anden type billede.

Alle rammer du kan købe løst til selv, at montere billeder, plakater og posters i, er skifterammer. Det er derfor smart at sikre sig, at der er gode solide beslag til, at afmontere og efterfølgende fastholde bagpladen i rammen. Bagpladen er den, der holder billedet eller plakaten fladt i rammen. Derfor er det vigtigt at den fastholdes på en solid måde.

Langt de fleste rammer har beslag til ophæng på væggen. Nogle små rammer har i stedet et "støtteben" der kan slåes ud, så rammen kan stå på et bord, kommode eller lignende. Beslagene til ophæng, kan være af varierende kvalitet, så du kan med fordel sikre dig, at de er solide og godt monteret på rammens bagside.

 

solidt låsebeslag på bagsiden af en skifteramme
Solide låse beslag på bagsiden af rammerne fra Plakatfar
solidt ophængningsbeslag på bagsiden af en billedramme
Solidt monteret ophængningsbeslag på bagsiden af vores rammer

 

Hvor får du de bedste billige rammer?

Plakater kan købes i et hav af forskellige mål, og hvis du ikke er opmærksom, kan du ende med at skulle investere i en dyr ramme til din nyindkøbte plakat, fordi din plakat størrelse er i et specielt mål.

Billedrammer, plakatrammer, skifterammer - kært barn har mange navne. Ud over der naturligvis er kvaliteten til forskel på dyre og billige rammer, så har det stor betydning om du kan købe netop den størrelse, du har brug for i butikker som Ikea, Flying Tiger, Jysk, Føtex og Bilka (de har faktisk temmeligt mange forskellige) etc.. Det har også indflydelse på prisen, om du foretrækker glas frem for plexiglas, som mange rammer laves med i dag. Der er også stor forskel på de designs butikkerne satser. Rammer Harald Nyborg fås kun i blank aluminium. 

Ikea er helt sikkert et sted du kan få nogen af markedets billigste rammer. Inden for Ikea er der dog også stor kvalitetsforskel, der spænder fra de meget billige, hvor det er så som så med finishen til de lidt dyrere, hvor jeg syntes man, til prisen, får en ramme man kan være bekendt. Du skal dog være opmærksom på, at der er et par af de mest populære ramme størrelser, som Ikea ikke forhandler. En a2 ramme fra Ikea findes eksempelvis ikke, ligesom en a3 ramme Ikea heller ikke har.

Andre eksempler på butikker med billige rammer er Flying Tiger, hvor udvalget er meget begrænset og kvaliteten i den uambitiøse ende (de har dog som nogen af de få A3) og er du til blanke alurammer, så er Harald Nyborg rammer lige sagen. De rammer Harald Nyborg forhandler, findes i et godt udvalg af størrelser, så her kan du nok finde en ramme til din plakat størrelse.

Billedrammer Føtex og Bilka rammer findes faktisk et temmeligt stort udvalg i størrelser. Vist nok kun et eller to designs, men de findes så i flere farver. Deres priser kan ikke matche priserne på Ikea rammer, men der er forholdsvis ofte tilbud, og så begynder de at blive interessante.

Hvilke ramme typer tilbyder Plakatfar

natur plakater til stuen der hænger over en sofa

Vi har valgt at fokusere på seks forskellige rammer. Vi tilbyder den evigt populære træramme af egetræ, to trærammer i henholdsvis sort og hvid, sorte og hvide smalle alurammer samt en gylden metalramme, som vi kalder "guld / messing". Alle seks rammetyper kan købes som små rammer og store rammer.

Vores egetræsrammer er udført med en flot finish, der får det smukke mørke egetræ til, at fremstå med en smuk rødlig lød, og egetræet er detaljeret forarbejdet, så det hårde træ fremstår glat og blødt i overfladen. Rammer af egetræ står står virkeligt godt til mange af vores plakater.

Vores trærammer er virkeligt lækre, og passer bare perfekt til en nordisk boligindretning. De er smalle, naturligvis ikke så smalle som vores alurammer, men den smalle kant gør, at rammerne aldrig når at tage magten fra billedet.

Vores metalrammer, som er henholdsvis gyldne / "guld", hvide og sorte alurammer, fremstår super elegante med de smukke og flot forarbejdede smalle aluminiumsprofiler. Alumiumsrammerne passer perfekt til vores serie af sort hvide plakater. Alurammer passer naturligvis også til vores plakater med mere knald på farverne.

Her hos Plakatfar kan du købe dine billige plakater indrammet, og gør du det, sparer du 30-43% på rammerne. Plakatfars rammer er af meget høj kvalitet i materialer og samlinger, ligesom fronten er af glas, selv på de store rammer på 50x70 cm, hvilket ofte ikke er tilfældet i de "billige" butikker. De helt store rammer på 70x100 cm og væres kæmpe rammer er med akryl, der er tilpasset udseendet p rammerne med glas. Du kan naturligvis også købe rammerne i "løs vægt".

Alle vores rammer passer naturligvis også til alle vores billeder til stuen ;)

billig egetræsramme fra plakatfar billig billedramme i sort alu billig billedramme i hvid alu

Spar penge på vores rammer

Hvilke ramme størrelser tilbyder Plakatfar?

Hos Plakatfar har du to muligheder for, at købe rammer. Du kan du købe dine rammer i forbindelse med køb af plakater, eller du kan købe rammerne separat.

Hvis du køber rammerne sammen med en plakat, kan du spare mere end 25% på rammen, alt efter størrelse:

Desuden fører vi flg. rammer:

 • Rammer 40x50 cm
 • Store A2 rammer (Er desværre udgået i øjeblikket)
 • Mega rammer i 100x140 cm.

Hvis du vil købe rammer uden plakater, er det naturligvis også en mulighed. Rammerne finder du her.

ramme typer der kan købes hos plakatfar

Og husk nu, at rammen ikke altid behøves at passe præcis til din plakat. Der er mange muligheder for alternative måder at placerer sine plakater i rammer - og i øvrigt også uden rammer. Nu er du godt rustet til næste gang du skal shoppe plakater, så du ikke ender med at have fundet en lækker ny plakat på tilbud, og efterfølgende skal ud og betale det dobbelte for rammen for, at få plakaten op på væggen. Om du ender med Ikea billedrammer eller Bilka rammer. Eller du ender med de rammer Harald Nyborg forhandler eller måske en ramme fra Plakatfar er ikke så vigtigt. Vigtigste er det, at du finder en ramme, der passer dig. God jagt.

Hvad er forskellen på glas og plexiglas i billedrammer?

Det er ikke sikkert at du har tænkt over det, men der findes to typer fronter, som rammefabrikanterne benytter. Der er glas og der er plexiglas, eller akryl, som det også hedder.

Umiddelbart kan du ikke se forskel på de to, men i længden kan du måske. Akryl kan have en lille tendens til, at suge lidt mere støv til sig end glas har. Hvis du skal støve din akrylfront af, så er et godt tip, at bruge en støvsuger, da aftørring af støvet, med en klud, kan give bitte små ridser i overfladen.

Det virker til, at fabrikanterne er enige om, at glas er bedst, da de næsten alle sammen bruger glas i deres mindre rammestørrelser. Når de når op i omkring størrelserne 50x70 cm og opefter, benytter flere og flere plexiglas, dette sikkert fordi det har nogen store fordele i forhold til transport.

Hos Plakatfar er alle vores rammer op til 70x100 cm med glas, da vi mener det er den bedste rammefront man kan få. Ved forsendelse bliver rammerne pakket i en specielt udviklet indpakning, der gør at selv de store rammer kommer sikkert frem til dig. Vores 70x100 cm og 100x140 cm rammer er med plexiglas, hvilket skyldes, at det er meget vanskeligt at transportere rammer, med glas i den størrelse, uden at det går i stykker.

Prissammenligning af rammer

Vi har samlet priser fra en række butikker, der sælger rammer, så du i ro og mag kan sidde og se, om det er Ikea billedrammer, du skal have fat i, hvor du finder det bedste bud på en a2 ramme eller en a3 ramme, og hvor du i det hele taget finder de billigste rammer. Prisammenligningen kan du se her.

Plakatfar indgår ikke i nogen form for samarbejder med de firmaer, der er nævnt i artiklen, og forhandler hverken Ikea rammer, Bilka rammer eller rammer fra Harald Nyborg.

 

 

Spar op til 30% på dine rammer, og få gratis indramning 

Vil det ikke være skønt at SPARE op til 30% på dine rammer, og slippe for besværet med selv at indramme?

Det kan du nu hos Plakatfar. Vi giver op til 30% rabat på dine nye rammer - afhængigt af størrelsen - hvis du køber plakater og rammer sammen. Du får tilmed gratis indramning. Der bli'r ikke meget bedre.

 

prisliste for samlet køb af rammer og plakater

 

Det lyder godt- vis mig plakaterne

 

 

 

Tilbage til blog

3 kommentarer

Hej Tina.
Beklager det sene svar, men dit spørgsmål havde desværre forputtet sig 😞
Det nærmeste du kommer, med vores rammer, er den på 70×100 cm, og så kræver det næsten noget passepartout for at få det til at se ordentligt ud. Det hjælper dig naturligvis ikke så meget lige her og nu, men passepartout er noget vi kommer til at tilbyde i løbet af 2023.

Med venlig hilsen – Niels Kliim – PLAKATfar

Anonymous

Hvilken ramme skal jeg bruge til et billede 40 × 85 cm

Tina Haagh

Hej, hvad er pris på megaramme 100 × 140 ?

Helle Brønnum

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.