Få inspiration til din nye billedvæg

Går du rundt med en drøm om at lave den flotteste, smukkeste eller lækreste personlige billedvæg i eksempelvis over sofaen i din stue eller over sengen i dit soveværelse, men ikke rigtigt kan komme i gang, så er der heldigvis råd, vejledning og ikke mindst inspiration, at hente ude på internettet.

Vinteren er endelig ved at være overstået og foråret er ved at slå igennem med sollyset der brager ind af dine vinduer, og afslører de store tomme vægge. Med foråret kommer lysten til forandringer ofte og hvad vil være bedre end, at fylde din store tomme væg med billeder.

"Tjooo" - tænker du - "det vil da være en rigtig god ide - men hvordan gør jeg lige det" tænker du videre. Det kan være svært at komme i gang, for der er jo så mange muligheder. Skal det være nye eller gamle rammer, skal det være sort-hvid eller farvebilleder, eller en kombination, skal der være et tema osv. osv..

Heldigvis er der mange dygtige designere, indretningsarkitekter og andre kreative mennesker, der gennem tiderne har øst ud af deres erfaringer, og jeg har her forsøgt at samle nogen af de bedste artikler. 

 

 

#1 HEMMELIGHEDEN BAG DEN PERFEKTE BILLEDVÆG

I denne artikel fra online magasinet MAIN får du hemmeligheden bag 3 klassiske mål, der vil være med til at gøre din billedvæg perfekt, fra starten.

 

#2 Den elskede billedvæg

Bolig Magasinet har her en fin artikel om det at, i det hele taget komme i gang. Fra den første ide til det helt praktiske i, at forberede væggen og få hængt billederne op. 

 

#3 Sådan laver du en skøn billedvæg i tre stilarter

Her er det igen Bolig Magasinet, der har leveret en god artikel, hvor der gives konkrete tips til etablering af billedvægge i tre forskellige stilarter - Den grafiske, Den kreative og Den legesyge billedvæg.  

 

#4 Guide: Sådan får du den perfekte billedvæg

ALT, der beskriver sig selv som et livsstilssite, har leveret en artikel, hvor de også kommer ind på mål, praktik i forbindelse med ophængningen samt lidt om placering af møbler ift. billedvæggen. 

 

#5 GUIDE: SKAB EN PERSONLIG BILLEDVÆG

Endeligt er der bloggeren Julie Monberg, som jeg syntes giver nogen rigtigt fine personlige råd, efter de erfaringer hun selv har samlet, gennem arbejdet med billedvæggen i hendes hjem.

 

Jeg håber du kan bruge de ovenstående artikler som inspiration, hvis du har fået lyst til og mod på, at skabe en billedvæg selv. Husk at alt arbejdet ikke behøves at udføres med det samme. En billedvæg må gerne tage tid at lave.

Billedvæg fra Plakatfar

På Plakatfars hjemmeside finder du et værktøj der kan hjælpe dig med inspiration til din næste billedvæg. Mood Cloud er en genial hjælp til at vælge plakater ud fra, for eksempel stemninger og farver, på tværs af butikkens plakatserier.

Mood Cloud kan både bruges til, at samle en homogen serie af plakater fra plakatfar.dk, og hvis du står og mangler et motiv med en bestemt farve, der skal passe ind i en serie du har i forvejen.

Prøv det - det er gratis.Ældre opslag Nyere opslag


Populæreste plakaterNyeste plakater


 

Mood Cloud

Har du brug for mere inspiration, så prøv Mood Cloud her under, hvor du kan finde plakater og motiver efter forskellige stemninger. Her kan du læse mere om Mood Cloud.