Få inspiration til din nye billedvæg


billedvæg med forskellige natur plakater og billeder

Få inspiration og eksperttips til din billedvæg eller plakat væg

Går du rundt med en drøm om at lave den flotteste, sort hvid billedvæg, en billedvæg over din sofa eller måske en billedvæg over din seng i dit soveværelse? 

"Tjooo" - tænker du - "det vil da være en rigtig god ide - men hvordan gør jeg lige det" - tænker du videre. Det kan være svært at komme i gang, for der er jo så mange muligheder.

Heldigvis er der mange dygtige designere, indretningsarkitekter og andre kreative mennesker, der gennem tiderne har øst ud af deres erfaringer og kommet med eksperttips, og jeg har, længere nede på siden samlet nogen af de bedste artikler. Så har du brug for inspiration til billedvæg, så er der hjælp at hente her.

Hvor mange billeder består en billedvæg af?

Det kan være svært at sige. Det kommer jo helt an på størrelsen af billederne og plakaterne du vil lade dig inspirere af, og det har selvfølgelig også betydning, hvor meget vægplads du har til rådighed.

Du behøver ikke at lave din billedvæg af mange billeder. Måske 2-3 plakater er fint for dig. Men selv 2-3 plakater kan sagtens have mange forskellige udtryk, hvis du begynder at tænke kreativt og eksempelvis køber plakater i forskellige størrelser, eller lader dig inspirere af de forskellige rammetyper. 

Hvis du er ude efter inspiration til en lille billedvæg med flotte plakater, så kan du finde hjælp på vores side med Inspiration til forskellige billedevægge, og hvis du vil starte i det små med kun 2 plakater, kan du finde inspiration og hjælp på vores side "Plakatpar".

Byg din billedvæg op omkring temaer

Når du i gang med arbejdet med at designe din billed eller plakat væg, kan det være godt at tænke i temaer. Måske er du vild med sort-hvid billeder. Så er det måske en sort hvid billedvæg du skal i gang med. Er det natur plakater - tja så er det måske en billedvæg med naturplakater. Alt kan i princippet være et tema. Herefter kommer det sjove arbejde med, at kigge udvalget igennem, hos de mange plakatbutikker du kan finde på internettet.

Lad os sige, at du har besluttet dig for, at lade natur billeder være temaet, så er der igen mange valgmuligheder. Ofte er det flot at sætte billeder i farver sammen med sort-hvid billeder, ligesom det kan være flot at blande plakater med og uden hvid kant.

Det kan være at du har en yndlingsfarve, og så kan den jo sagtens være udgangspunkt for din billedvæg med natur plakater. Naturen har så mange farver at det næsten altid er muligt at finde plakater med ens yndlingsfarve.

Der er lige så mange muligheder for temaer, som der er billeder i verden, og ikke nok med det. Du kan jo også have et tema, der er bygget op omkring formen. Det kan være at du udelukkende arbejder med stående plakater eller liggende plakater, eller en kombination. Du kan finde inspiration her i vores serie med vandrette plakater.

Byg videre på de billeder du allerede har

Måske har du allerede nogen plakater og billeder, på dine vægge, som du bare gerne vil supplere med nye plakater. Hvis det er tilfældet så er temaet måske givet i forvejen, og så er det bare om at lade dig inspirere af det du ser.

Er der en bestemt farve du er vild med, på dine eksisterende plakater? Eller er der en bestemt stemning, du kan lide. Vi har en fin samling af stemningsfulde plakater. Har du i forvejen farvebilleder, så er det måske et par sort-hvide plakater du skal have fat i. Eller har du i forvejen sort-hvide billeder, så er det måske en enkelt eller to plakater i farver du skal have. Eventuelt bare en ekstra plakat, men med nogen ordentlige pang farver. Begge del kan du finde her hos Plakatfar.

Mood Cloud er gratis inspirationshjælp til dig

På Plakatfars hjemmeside finder du et værktøj der kan hjælpe dig med inspiration til din næste billedvæg. Mood Cloud er en genial hjælp til at vælge plakater ud fra, for eksempel stemninger og farver, på tværs af butikkens plakatserier.

Mood Cloud kan både bruges som inspiration til, at samle en homogen serie af plakater fra plakatfar, og til at finde et bestemt motiv eller en bestemt farve, der skal passe sammen med plakater, du har i forvejen.

Prøv det - det er gratis.

 5 eksperttips som inspiration til at komme i gang

Der er, som tidligere skrevet, heldigvis råd, vejledning og ikke mindst inspiration og eksperttips, at hente ude på internettet. Vi har her fundet 5 styks, som vi tror vil kunnehjælpe dig.

 

 

#1 HEMMELIGHEDEN BAG DEN PERFEKTE BILLEDVÆG

I denne artikel fra online mode magasinet IN får du hemmeligheden bag 3 klassiske mål, der vil være med til at gøre din billedvæg perfekt, fra starten.

 

#2 Den elskede billedvæg

Bolig Magasinet har her en fin artikel om det at, i det hele taget komme i gang. Fra den første ide til det helt praktiske i, at forberede væggen og få hængt billederne op. 

 

#3 Sådan laver du en skøn billedvæg i tre stilarter

Her er det igen Bolig Magasinet, der har leveret en god artikel, hvor der gives konkrete tips til etablering af billedvægge i tre forskellige stilarter - Den grafiske, Den kreative og Den legesyge billedvæg.  

 

#4 Guide: Sådan får du den perfekte billedvæg

ALT, der beskriver sig selv som et livsstilssite, har leveret en artikel, hvor de også kommer ind på mål, praktik i forbindelse med ophængningen samt lidt om placering af møbler ift. billedvæggen. 

 

#5 GUIDE: SKAB EN PERSONLIG BILLEDVÆG

Endeligt er der bloggeren Julie Monberg, som jeg syntes giver nogen rigtigt fine personlige råd, efter de erfaringer hun selv har samlet, gennem arbejdet med billedvæggen i hendes hjem.

 

Jeg håber du kan bruge de ovenstående artikler som inspiration, hvis du har fået lyst til og mod på, at skabe en billedvæg selv. Husk at alt arbejdet ikke behøves at udføres med det samme. En billedvæg må gerne tage tid at lave.